Winkelwagen
0 artikelen € 0,00

Home

Zoeken

E-boeken

Agenda

Nieuws

Over ons

Contact


Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en nieuwe uitgaven!


Links


Agenda

Paus Franciscus I, Jezuďet op de stoel van Petrus

25 mei 2013 van 18:00 tot 18:00 uur.

BoekenLev.nl en NicolaasNeri (religieuze winkel en dienstverlening), organiseren samen een tweeluik over de nieuwe Paus Franciscus I ter ere van het verschijnen van het boek: “Paus Franciscus, Leven en denken van Jorge Bergoglio” 

Avond 1, op dinsdag 28 mei, zal in het teken staan van de heilige Franciscus van Assisi, de ontwikkeling en speerpunten van de Franciscaanse beweging en de eerste tekenen van het “Partij programma” van de huidige Paus die de naam Franciscus koos. Het is de eerste keer dat deze naam gekozen wordt door een Paus.  

Avond 2, op woensdag 5 juni, staat in het teken van Ignatius van Loyola, de stichter van de Sociëteit van Jezus, de Jezuďeten. We kijken naar de ontwikkeling en de roerige rol van deze orde in de Kerkgeschiedenis. We gaan dieper in op de vraag waarom het zo uniek is dat juist een Jezuďet gekozen is om op de stoel van Petrus plaats te nemen.  

Johanneke Bosman, na haar studie theologie nu religieus ondernemer, zal op beide avonden de inleiding verzorgen waarna er gelegenheid is om vragen te stelen en met elkaar van gedachte te wisselen. 

Programma:
19.30 uur Inloop met koffie en thee
20.00 uur Inleiding door Johanneke Bosman
20.45 uur Pauze
21.00 uur Inleiding met vragen en gesprek
21.30 uur Afsluiting met een hapje en drankje
Gedurende de avond heeft u gelegenheid om een deel van de collectie van BoekenLev.nl en NicolaasNeri te zien en aan te schaffen. 

Wanneer:
28 mei en 5 juni 2013 19.30 uur – 22.00 uur
Waar:
Kapel van OLV van Altijddurende Bijstand, Oude Postweg 137, 3711AE te Austerlitz.
Parkeren kan gratis naast het kerkgebouw op het plein
Kosten: 10 euro per persoon voor beide avonden  

Interesse? Geef je op klik hier of toets 030-6915338